Over Michèlle

Hoi! Ik ben Michèlle van Vlerken, gediplomeerd interieurontwerper en het gezicht achter Studio Kala.

Als gevoelige creatieveling leef ik helemaal op van het ontwerpen van interieurs waarbij alles samenkomt: dat wat je ziet en voelt, en dat wat je op een dieper niveau ervaart.

Mijn kernwaarden

1. Totaalbeleving

Ik geloof dat je met een goed ontworpen interieur meer ruimte in je hoofd overhoudt voor de dingen die écht belangrijk zijn. Daarom besteed ik veel aandacht aan de beleving: hoe ervaar je de ruimte, wat doet het met je zintuigen? Ik kijk naar de zichtlijnen, de sfeer, de juiste verlichting, eenheid en balans. Want als alles klopt, ademt het interieur rust. En dan kun jij ook weer ademen.

2. Authenticiteit

Ik vind dat een interieur er niet uit moet zien alsof het als één set in de winkel is gekocht. Daarom voeg ik graag design, kunst en persoonlijke herinneringen toe. En natuurlijk verwerk ik meubels en accessoires die je wilt houden in het nieuwe ontwerp. Juist dat oude kastje van je oma, het schilderij dat al jaren in de familie is of dat dierbare souvenir uit Thailand maakt jouw interieur compleet.

3. Liefde voor mooie materialen

Ik gebruik graag echte, natuurlijke en handgemaakte materialen, zoals hout, jute, linnen, keramiek en steen. In mijn ontwerpen combineer ik verschillende materialen en texturen. Mat en glans, grof en glad, zacht en hard. Dat geeft diepte en levendigheid aan het interieur. Zo wordt het nooit saai.

4. Duurzaamheid

Ik kies zoveel mogelijk voor duurzame meubels en materialen. Ik let daarbij op verschillende aspecten. Bijvoorbeeld of iets met respect voor aarde en mens is geproduceerd, hoe duurzaam het vervoer is, de herkomst van materialen, of een product lang mee zal gaan en of het recyclebaar is.

Ik respecteer jouw smaak

Natuurlijk is elk interieur dat ik ontwerp anders. Iedereen heeft (gelukkig) zijn eigen smaak. Die blijf ik respecteren, want dat is nu juist wat jouw interieur uniek maakt. Uiteindelijk moet jij blij worden van het ontwerp.

Ik ontdek daarom graag samen met jou waar jij gelukkig van wordt. Samen gaan we op zoek naar de stijl, sfeer, materialen en indeling die daarbij passen.

Welke stijl?

Ik werk als interieurontwerper niet in één specifieke stijl. Ik kan uit de voeten met vele stijlen. Van Midcentury Modern, Hotel Chique, Modern Organisch, Scandinavisch, Vintage, Klassiek en Landelijk tot Industrieel, Mediterraan en Japandi, en alles daar tussenin.

Mijn eigen favoriete stijl is het Tropisch Modernisme met een vleugje brutalisme. Ik houd ook van een meer organische, Mediterrane stijl. Een paar van mijn favoriete designers en merken zijn Pierre Jeanneret, Pedro Friedeberg, Audo Copenhagen, Artisan, studio Nono, Vitra, Ferm Living en Ethnicraft.

Studio Kala

Het woord ‘kala’ heeft verschillende betekenissen in verschillende talen. Onder andere: ‘tijd’, ‘moment’, ‘loslaten’ en ‘zonlicht’. Deze woorden passen bij mijn visie. Als je interieur klopt, ontstaat er tijd om te leven in het moment. Dan kun je de drukte van het dagelijkse leven loslaten en gaat de zon schijnen, ook in je hoofd.

Cameramensen van Eigen Huis en Tuin in mijn huis

In de media

Logo Eigen Huis & Tuin

In 2021 ben ik voor het RTL-programma Eigen Huis en Tuin geïnterviewd over mijn huis en interieur. Het item is voor het eerst uitgezonden op 2 september 2021 en daarna meerdere malen herhaald.

In 2023 werd ik door Omroep Wetering geïnterviewd over Studio Kala. Deze omroep verzorgt radio-interviews voor 13 omroepen in regio Rijnmond, waaronder omroepen in Capelle en Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Hoeksche Waard, Dordrecht, Lansingerland, Papendrecht, Vlaardingen en Rotterdam.

Opleiding

Ik ben moeder van 2 geweldige jongens van 6 en 9 jaar. Daardoor weet ik goed wat jonge kinderen van een huis (kunnen) vragen. Knutselen, stoeien, rondrennen, tv kijken, gamen, dansen en speelgoed opbergen: ook daar moet plek voor zijn. Heb jij jonge (klein)kinderen? Dan begrijp je waarschijnlijk precies wat ik bedoel.

In mijn ontwerp houd ik rekening met jullie gezinssituatie. Een praktische plek voor de kinderwagen, een speelhoek die past bij de rest van het interieur, ruimte om Lego in elkaar te zetten (en een tijdje te laten staan), een speelkeukentje of plek om te gamen: I’ve got your back.