Over Michèlle

Hoi! Ik ben Michèlle van Vlerken, gediplomeerd interieurontwerper en het gezicht achter Studio Kala.

Als gevoelige creatieveling leef ik helemaal op van het ontwerpen van interieurs waarbij alles samenkomt: dat wat je ziet en voelt, en dat wat je op een dieper niveau ervaart.

Mijn stijl DNA

Ik heb niet één bepaalde stijl. Als interieurontwerper kan ik uit de voeten met vele stijlen, of je nu van Midcentury Modern, Hotel Chique, Scandinavisch, Landelijk, Industrieel of Japandi houdt.

Ik heb wél een ‘ontwerp-DNA’, dat je terugziet in al mijn werk. Zo kies ik het liefst voor echte, natuurlijke en handgemaakte materialen. En houd ik van meubels en accessoires die met aandacht zijn ontworpen en gemaakt. Ook streef ik naar een rustig beeld. Ik denk na over zichtlijnen en contrasten, en ik zorg voor balans en eenheid.

Zo wordt het interieur de basis voor een leven met meer aandacht en rust. Aan die rustige basis voeg ik graag design, kunst en persoonlijke herinneringen van mijn klanten toe.

Duurzaam

Gelukkig gebeurt er ontzettend veel op het gebied van duurzaamheid. Ik kies zoveel mogelijk voor duurzaam geproduceerde materialen en producten, en voor meubels en accessoires die lang mee gaan. Omdat ze sterk en degelijk zijn, of een tijdloze schoonheid bezitten.

Ik respecteer jouw smaak

Natuurlijk is elk interieur dat ik ontwerp anders. Iedereen heeft (gelukkig) zijn eigen smaak. Die blijf ik respecteren, want dat is nu juist wat jouw interieur uniek maakt. Uiteindelijk moet jij blij worden van het ontwerp. Ik ontdek daarom graag samen met jou waar jij gelukkig van wordt. Samen gaan we op zoek naar de stijl, sfeer, materialen en indeling die daarbij passen.

Cameramensen van Eigen Huis en Tuin in mijn huis

In de media

Logo Eigen Huis & Tuin

In 2021 ben ik voor het RTL-programma Eigen Huis en Tuin geïnterviewd over mijn huis en interieur. Het item is voor het eerst uitgezonden op 2 september 2021 en daarna heel vaak herhaald.

In 2023 werd ik door Omroep Wetering geïnterviewd over Studio Kala. Deze omroep verzorgt radio-interviews voor 13 omroepen in regio Rijnmond, waaronder omroepen in Capelle en Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Hoeksche Waard, Dordrecht, Lansingerland, Papendrecht, Vlaardingen en Rotterdam.

Opleiding

Ik heb in 2022 de volledige opleiding Interieurontwerp aan de Nederlandse Interieur Academie afgerond. Ik ben dus op de hoogte van alle recente ontwikkelingen, materialen en technieken.

Ik ben moeder van 2 geweldige jongens van 6 en 9 jaar. Daardoor weet ik goed wat jonge kinderen van een huis kunnen vragen. Knutselen, stoeien, rondrennen, tv kijken, gamen, dansen en speelgoed opbergen: ook daar moet plek voor zijn. Heb jij jonge (klein)kinderen? Dan begrijp je waarschijnlijk precies wat ik bedoel.

In mijn ontwerp houd ik rekening met jullie gezinssituatie. Een praktische plek voor de kinderwagen, een speelhoek die past bij de rest van het interieur, ruimte om Lego in elkaar te zetten (en een tijdje te laten staan), een speelkeukentje of plek om te gamen: I’ve got your back.