Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur me dan een bericht. Ik help je graag!

1. Kun je ook een advies maken in een stijl die je zelf niet mooi vindt?

Deze vraag krijg ik best vaak. Maar het leuke is: ik kan oprecht elke stijl mooi vinden, als deze goed is uitgevoerd. In de loop der jaren heb ik zoveel stijlen en interieurs gezien, dat ik vele verschillende vormentalen ben gaan waarderen en begrijpen. Ook tijdens mijn opleiding aan de Nederlandse Interieur Academie heb ik geleerd verder te kijken dan de stijl of trend, naar dieperliggende, meer universele bouwstenen van een goed interieur, zoals samenhang en evenwicht. Er is in mijn ogen niet één ‘mooiste’ stijl.

En daarnaast: een stijl staat niet op zichzelf, het gaat om de manier waarop deze wordt toegepast. Als de verhoudingen kloppen, het interieur past bij de bewoners en er is nagedacht over ritme, contrast, sfeer en functionaliteit, kan elke stijl geweldig zijn.

Eerste prioriteit is voor mij dat een interieur past bij de mensen die erin wonen of werken. Bij hun persoonlijkheid en hun manier van leven of werken. Dan krijg je dus nooit een dertien-in-een-dozijnhuis. Ik kijk dus meer naar wat jij mooi en fijn vindt, dan naar wat precies in een stijl past of op dit moment een trend is. Ook vind ik het heel belangrijk dat het ontwerp praktisch is. Denk bijvoorbeeld aan logische looproutes door de ruimte en voldoende opbergruimte.

Welke stijl en smaak je dus ook hebt: ik kan ermee uit de voeten!

2. Doe je ook projectbegeleiding tijdens de bouw?

Mijn ‘core business’ als interieurontwerper en -stylist is het uitwerken van een plan voor de indeling en stijl van jouw interieur, in de vorm van een advies in beeld, tekst en materialen (kleurstalen en samples). Met dat plan kun je vervolgens zelf aan de slag, of een aannemer aansturen. In het plan staat alles duidelijk en in detail uitgelegd. Bijvoorbeeld welke muren in welke kleur (inclusief kleurcodes) geschilderd gaan worden, hoe je de ruimte indeelt of waar het behang moet komen. Ik doe zelf geen bouwbegeleiding. Ik sta wél altijd open voor vragen. Dus heeft de aannemer bij de uitvoering een vraag, dan kan ik altijd even meekijken.

Meubelmaatwerk teken ik zo uit dat een meubelmaker ermee aan de slag kan, met een overzicht van te gebruiken materialen en de maatvoering. Voor de uitwerking en details vertrouw ik op de expertise van de meubelmaker. Denk daarbij aan de keuze van onderdelen als ladegeleiders en scharnieren en de constructie van het meubel. Ik werk met enkele meubelmakers samen die ik je kan aanbevelen, maar je mag ook altijd zelf een meubelmaker aandragen.

3. Heb je een wachtlijst?

Helaas komt dat voor! Op dit moment is het erg druk, en neem ik pas in januari 2025 weer nieuwe projecten aan. Een kennismakingsgesprek kan natuurlijk al wel eerder. Ook een klein advies kan soms tussendoor. Wil je weten hoe het precies zit? Neem dan even contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

4. Is er ruimte voor eigen inbreng?

Natuurlijk! Tijdens het uitwerken van een interieurplan overleg ik regelmatig met jou of jullie. Ik zorg ervoor dat jullie bij elke belangrijke keuze betrokken zijn. In verschillende fasen laat ik jullie daarom meekijken naar tussentijdse concepten en suggesties voor materialen. Dan nemen we alles door en denken we samen na over de keuzes die gemaakt kunnen worden. Mijn doel is om een interieurplan op te stellen dat helemaal aansluit bij jullie wensen.