Blog

Presentatie zorgvilla

Wat is prettig voor U? Dat vroeg ik vandaag aan de bewoners van een prachtige zorgvilla, waar ik bezig ben met een nieuw interieurontwerp voor de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond.

Bij het ontwerp gaan we uit van de theorie rond Healing Environments. Wist je dat er al decennialang onderzoek is gedaan naar welke factoren in een omgeving ervoor zorgen dat de gezondheid en het welzijn van mensen toeneemt? Een heel belangrijke daarbij is natuur ☘️, maar ook aspecten als privacy 🏝️, comfort 💺, licht 🌞💡en akoestiek 🔊 spelen een rol.

In mijn ontwerpproces combineer ik de wetenschap achter helende omgevingen met de ideeën en behoeften van de mensen die in de ruimte wonen en/of werken. Als ervaringsdeskundigen kunnen zij namelijk heel goed vertellen welke aspecten voor hen belangrijk zijn. Wat geeft overprikkeling, wat helpt om te óntprikkelen, wat geeft comfort, helpt je de orde of rust te bewaren of geeft een gevoel van veiligheid? Dat kan voor iedereen anders zijn. Juist daarom vind ik het belangrijk dat iedereen meedenkt. Elk perspectief is een unieke bijdrage aan het plan, en zorgt ervoor dat het nóg fijner wordt voor iedereen. En omdat ik in mijn eigen omgeving ook ervaring heb met neurodivergentie en hoogsensitiviteit weet ik heel goed hoe essentieel het is om te ontwerpen met aandacht voor de zintuiglijke ervaring die een ruimte je geeft. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die spontaan uitgeput kan zijn bij het binnenstappen van een ruimte, of die diep geroerd kan raken door een prachtig kunstwerk of een perfecte sfeer. Het is een onderwerp dat me aan het hart gaat, en waar ik me elke dag meer in specialiseer!

Oplevering groot project Weesp

Gisteren presenteerde ik het interieuradvies voor een nieuwbouwwoning in Weesp. Ik maakte een ontwerp voor de hele benedenverdieping en schreef een advies voor de styling. Bekijk het project in mijn portfolio. En het viel in de smaak!

Een tijdje later stuurden Hilde en Niek mij deze mooie recensie:

Al vanaf het eerste contact merkten we dat Michèlle ons begrijpt. Waar we zelf niet verder kwamen met onze grote diversiteit aan stijlen is het haar gelukt om een ontwerp te maken wat helemaal bij ons past. Ze werkt zonder poespas: recht voor zijn raap en het werd snel concreet. 
We gunnen iedereen een droomhuis ontworpen door Michèlle!– Hilde en Niek, Weesp (april 2024)

Material District Utrecht

Wat was het weer smullen bij Material District! Op deze beurs kun je een overweldigende hoeveelheid materialen bewonderen: van plaatmateriaal van zeewier tot gerecycled plastic en 3D-geprint hout. Ik was er om inspiratie op te doen voor mijn klanten, en om te zien wat de toekomst ons gaat brengen qua materialen. Wat wordt er al veel geëxperimenteerd met recyclen, met nieuwe grondstoffen (algen, schimmels, zeewier… noem maar op!) en duurzamere keuzes. Heel inspirerend!

Lichtcursus voor nog beter advies

Bij mijn opleiding aan de Nederlandse Interieur Academie heb ik natuurlijk heel veel geleerd over verlichting en het maken van lichtplannen. Maar ik denk dat je nooit uitgeleerd bent. Daarom volg ik regelmatig masterclasses, cursussen en workshops om mijn kennis steeds verder uit te breiden. Momenteel ben ik bezig met een extra cursus voor interieurprofessionals over verlichting bij de Lichtschool!

OBJECT Rotterdam 2024: volop inspiratie!

Op 4 februari 2024 was ik bij OBJECT Rotterdam: een pop-up platform voor designlabels, bekende ontwerpers en aanstormende talenten. Wat was er dit jaar weer veel moois te zien! Mijn persoonlijke favoriet zijn de prachtige ‘doosjes’ gemaakt van oesters door Seoungjun Lee.

Lees verder “OBJECT Rotterdam 2024: volop inspiratie!”

Workshop gegeven over duurzaam interieurontwerp op basisschool

‘Maak je huis mooi met gemalen schoenen en stukjes koelkast’: dat was de intrigerende titel van de workshop die ik op 2 februari 2024 op de Verbazisschool WOW gaf over duurzaam interieurontwerp.

Lees verder “Workshop gegeven over duurzaam interieurontwerp op basisschool”